Ideer til gratis online markedsføring

Ideer til gratis online markedsføring

Markedsføring el. salg er essentielt hvis man vil have nye kunder til sin virksomhed. Salg er gratis hvis du selv gør det, hvis ikke koster det mange penge, og så egner det sig ikke lige godt til at alle typer virksomheder.

Markedsføring kan være relevant for alle virksomheder, men den bedste markedsføring koster penge, der er dog forskellige former for gratis markedsføring du kan benytte dig af, og her vil jeg komme ind på nogle af dem, så du kan kickstarte din virksomhed med et lavt budget.

Spred budskabet

Det første du bør gøre er at sprede budskabet om at du er blevet selvstændig, har lavet din egen virksomhed el. skabt et nyt produkt. Det gør du ved at fortælle til gud og hver mand du møder, at du er selvstændig og lavet dit og dat. Husk at give dine kontaktoplysninger hvis det er relevant ellers bare dit firmas navn, så de kan finde din hjemmeside.

Skriv også rundt til dine venner i beskeder at du har startet en virksomhed og del det på dine personlige sociale medier. Du vil opleve at langt de fleste vil være villig til at hjælpe dig på en eller anden måde og det kan føre til at du får skabt de første leads/salg.

Profiler på de sociale medier

Inden du går i gang med at sprede budskabet er det en god idé at oprette sociale profiler til din virksomhed, så du kan dele dem i evt. beskeder med folk og samle likes og followers. Det vil give dig en følgeskare at kommunikere til hver gang du har noget nyt at kommunikere og koster dig ikke en krone.

Udover at du kan bruge det i sammenhængen med at sprede budskabet, så kan du også vækste organisk på mange sociale medier, de bedste medier til dette lige nu er:

  • Youtube
  • Pinterest
  • TikTok
  • Instagram

Her kan du lave virale opslag el. gå efter søgeord og hashtags der er populære og på den måde få gratis organisk reach. Får at få succes med dette handler det om at lave god content marketing.

Gratis linkbuilding

Hvis du vil have trafik til din virksomheds hjemmeside – en hjemmeside du bør have hvis du vil have succes med din gratis markedsføring da det er din egen kanal du har fuld kontrol over – så skal du arbejde med linkbuilding.

Heldigvis er der rig mulighed for at komme igang med gratis linkbuilding på forskellige måder. På Gratis-linkbuilding.dk kan du fået overblik over gratis linkmuligheder, der blandt andet tæller fora, profiler, directories mm.

Søgemaskineoptimering

Hvad end din søgemaskiner er Youtube, Google el. Bing, så skal du optimere din hjemmeside til at rangere højt. Det gør du bedste ved at lave noget rigtig godt indhold, startende med den tekst og de billeder du har på din hjemmeside el. de videoer du har på din Youtube-kanal.

Det er arbejde du kan udføre gratis og der er masser information om emnet på både dansk og engelsk der ligeledes er gratis. Det koster kun din egen tid, som du bør have masser af som selvstændig, i hvert fald masser tid til at ofre på netop dette, da det kan blive en evig kilde til vækst.